Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kétszer sült sütőtök tésztában, csirkés sertéstekercs szarvasgombás tokaji aszú zselével

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 kg sütőtök
  • 1 db sertésszűz
  • 1 db csirkemell
  • 1 csomag rétestészta
  • 1 üveg Aranyszarvas Zselé Tokaji Aszúból
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 tojás
  • 1 marék spenót vagy rukola
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőtököt sütőben félpuhára sütjük.

    A csirkemellet és a sertésszüzet a hártyától megtisztítjuk majd hosszanti irányban félbevágjuk őket. A réteslapot kiterítjük, tojással megkenjük. A csirke és a sertésszűz közé spenótleveleket teszünk, és a réteslapokra fektetjük. Szorosan, de óvatosan feltekerjük, és bő olajban megsütjük (4–5 perc). A maradék réteslapokat vékony csíkokra vágjuk, és azt is mellette hirtelen megsütjük.

    A sütőtök mindkét oldalát (héja nélkül) serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, és egy kanál Aranyszarvas Zselét Tokaji Aszúból teszünk hozzá a serpenyőbe, ebben még megforgatjuk a tököt.

    Tálaláskor a réteseket felvágjuk, a tök tetejére Aranyszarvas Zselét Tokaji Aszúból teszünk, és az olajban sült réteslap csíkokkal dekoráljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Aranyszarvas

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin