Elkészítés: A sütőtököt sütőben félpuhára sütjük.
A csirkemellet és a sertésszüzet a hártyától megtisztítjuk majd hosszanti irányban félbevágjuk őket. A réteslapot kiterítjük, tojással megkenjük. A csirke és a sertésszűz közé spenótleveleket teszünk, és a réteslapokra fektetjük. Szorosan, de óvatosan feltekerjük, és bő olajban megsütjük (4–5 perc). A maradék réteslapokat vékony csíkokra vágjuk, és azt is mellette hirtelen megsütjük.
A sütőtök mindkét oldalát (héja nélkül) serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, és egy kanál Aranyszarvas Zselét Tokaji Aszúból teszünk hozzá a serpenyőbe, ebben még megforgatjuk a tököt.
Tálaláskor a réteseket felvágjuk, a tök tetejére Aranyszarvas Zselét Tokaji Aszúból teszünk, és az olajban sült réteslap csíkokkal dekoráljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre