Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétszer sült csirkemájpástétom

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megtisztítom, szeletekre vágom, és az olajban megdinsztelem. Ráteszem a lecsepegtetett májat, lefedem az edényt, és készre párolom, közben kavargatom, nehogy odakapjon, és ízlés szerint fűszerezem (só, bors, ételízesítő). Vizet nem teszek hozzá, enged elég levet a máj.

Ha már kész van, hagyom teljesen kihűlni, majd finom krémesre darálom, vigyázva, hogy az olaj is mind kerüljön bele. Hozzádarálom a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét is.

A főtt tojásokat apró kockákra vágom, a zöldpetrezselymet felaprítom, majd mindkettőt hozzáadom a darált csirkemájhoz. Az így keletkezett masszát jól összedolgozom a puha vajjal és a nyers tojással, fűszerezem, ha még kell, és egy kivajazott hosszúkás tűzálló edénybe szépen belenyomkodom. Lassú tűznél kb. 1 órát sütöm, majd hagyom kihűlni.

Jól lehűtve, szépen szeletelve, paradicsom és más zöldségek kíséretében pompás vacsora, reggeli vagy akár vendégváró is.

Megjegyzés

Lehet készíteni akár bárány- vagy pulykamájból, vagy ezekkel vegyesen csirkemájjal.
- gyuszmok69

Ezek is érdekelhetnek

Friss