Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kétsajtos rakott cukkini

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db cukkini (zsenge)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek szárított kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 3 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • bors

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd felkarikázzuk. Félreteszünk néhány karikát a díszítéshez, majd a többit 2 ek felforrósított olajban, a felaprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd pároljuk további 2 percig. Ezután leszűrjük.
    2. Villával felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt ementáli felét, végül a tejet és a tejszínt. A keveréket sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
    3. Kivajazott üvegtálba rétegesen lerakjuk a cukkiniszeleteket és a felszeletelt mozzarellát. Ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd feldíszítjük a félretett cukkinikarikákkal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz. 

      5 MEGLEPŐ TÉNY A CUKKINIRŐL, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL >>> 

      CUKKINIT MINDENBE, MINDENKOR! - 9 SZUPER TIPP CUKKINIHEZ >>>

      nézd meg az elkészítést videón >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin