Kétcsokis-mascarponés torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 20 dkg darált vajas keksz
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 9,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg 53% os étcsokoládé
  • 20 dkg jó minőségű fehér csokoládé
  • 7 dkg kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: Bélelj ki egy kör alakú sütőformát sütőpapírral. A darált kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, tedd a formába, majd egy pohár aljával nyomkodd le a tésztát, tedd hűtőbe.

    Főzz közepesen kemény pudingot (tej, pudingpor, cukor), oszd el ketté, és a csokikat rakd bele, jól keverd el velük, hogy felolvadjon a csoki. Ha kihűlt, hozzárakhatod a mascarponét.

    A kekszet alapra öntsd a fehércsokis krémet, rakd hűtőbe fél órára, majd az étcsokis krémet rakd rá. Ezután pihentesd hűtőben egy éjszakán át.

Megjegyzés

Fontos, hogy a puding ne legyen folyós.

Szerencsés Krisztina
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek