Ketchup házilag

default user icon
4 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 kg paradicsompaprika (pritamin)
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 db babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mustár
  • 1 dl 20%-os ecet, vagy 2 dl 10 %-os
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál szalicil

Elkészítés

    Elkészítés: Egy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük a feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, és 1 óra hosszat főzzük. Ezután kivesszük a babérleveleket, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Utána újra a tűzre tesszük, és forrásig hagyjuk, majd befőttes üvegekbe szedjük, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük végleges helyére.

Megjegyzés

2,5 liter lesz belőle, évekig elállna, ha nem fogyna el gyorsan, mert nagyon fínom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

major mária 4 évvel ezelőtt
Szia, nekünk nagyon ízlik ez a kechup! Havonta kell csinálnom, mert nagyon fogy. Én viszont a legalján maradt levet (kb 1 dl) nem keverem bele, mert így sűrübb lesz. Köszi a receptet!
truffle 4 évvel ezelőtt
@Beatrix1001 Igaz, hogy még nem közömbösítettem ecetet, de ha én így járnék akkor biztos, hogy felönteném vízzel, majd tovább főzném hátha a további főzés során elillanna az ecet egy része is. Kávéfőzőből is kimegy az ecet szaga néhány átfőzés után.
Kun Beatrix 4 évvel ezelőtt
Nekem nagy csalódás volt ez a recept, az 1 dl ecet borzasztóan sok, marja a torkunkat.. Valakinek van ötlete arra, hogy hogyan lehetne semlegesíteni?
Erzsébet 4 évvel ezelőtt
Elkészítettem. Nagyon finom lett. A végén átszűrtem, így igazán krémes anyagot kaptam. Én ugyan nem szeretem a kechup-ot, de a férjem nem tud neki ellenállni.

Hasonló Receptek

Magazin