Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ketchup házilag

default user icon
4 3.5/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 kg paradicsompaprika (pritamin)
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 db babérlevél
  • 1 tk őrölt bors
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mustár
  • 1 dl 20%-os ecet, vagy 2 dl 10 %-os
  • 1 ek só
  • 1 mk szalicil

Elkészítés

Megjegyzés

2,5 liter lesz belőle, évekig elállna, ha nem fogyna el gyorsan, mert nagyon fínom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

majtucs
Szia, nekünk nagyon ízlik ez a kechup! Havonta kell csinálnom, mert nagyon fogy. Én viszont a legalján maradt levet (kb 1 dl) nem keverem bele, mert így sűrübb lesz. Köszi a receptet!
truffleone
@Beatrix1001 Igaz, hogy még nem közömbösítettem ecetet, de ha én így járnék akkor biztos, hogy felönteném vízzel, majd tovább főzném hátha a további főzés során elillanna az ecet egy része is. Kávéfőzőből is kimegy az ecet szaga néhány átfőzés után.
Beatrix1001
Nekem nagy csalódás volt ez a recept, az 1 dl ecet borzasztóan sok, marja a torkunkat.. Valakinek van ötlete arra, hogy hogyan lehetne semlegesíteni?
Erzsomama
Elkészítettem. Nagyon finom lett. A végén átszűrtem, így igazán krémes anyagot kaptam. Én ugyan nem szeretem a kechup-ot, de a férjem nem tud neki ellenállni.

Hasonló Receptek

Magazin