Keress receptre vagy hozzávalóra

Két sajtos fokhagymakrémleves cipóban tálalva

Hozzávalók

  • 3 db tigris cipó
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 db póréhagyma
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 fej fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • fehér bors (őrölt)
  • fahéj (őrölt)
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg trappista
  • 3 dkg gouda
  • 12 szál snidling
  • 6 dl víz

Elkészítés

    1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a póréhagymát és az újhagymát felkarikázom.
    2. Egy edényben az olívaolajjal megolvasztom a vajat, ezen megdinsztelem a hagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, majd fűszerezem.
    3. Amíg a leves fő, felaprítom a petrezselymet, felvágom a snidlinget. A cipóknak levágom a tetejét, a belsejét pedig kivájom. Sütőben kicsit megsütöm a cipókat.
    4. Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntöm a bort, a lisztes tejföllel elhabarom, beleszórom a petrezselymet, összekeverem, jól felrottyantom.
    5. A forró levest a cipóba merem, beleszórom a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget. 
    6. Evés közben a levesbe tördelem a cipó sapkáját. Fehér bort iszom hozzá.

Megjegyzés

Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon és nem utolsó sorban finom.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin