Elkészítés: A tésztához valókat a fenti sorrendben kenyérsütőgépbe adagoljuk, és tészta programmal megdagasztjuk (vagy hagyományosan felfuttatjuk az élesztőt és az összes hozzávalóval bedagasztjuk), és 30 percig kelesztjük.
Ezután vajjal vagy zsírral kikent kb. 25x35 cm-es tepsibe terítjük úgy a tésztát, hogy kb. 2 cm-es pereme legyen.
A tésztára terítjük a keszőcét vagy szilvalekvárt, erre szórjuk egyenletesen a cukrozott mákot, és 180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Akkor már jó, ha a tészta pereme szép piros, ropogós.
A keszőce gőzétől a mák átnedvesedik, finom krémes lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre