Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készíts olcsó házi tonikot, pakolást és arcradírt gyümölcsökből!

default user icon
MME
Ne csak a gyomrodat töltsd meg velük, használd fel a természet ajándékait a napi arcápolás során is!
Nem kívánt csillogás...

Nyáron a meleg hatására a bőr több faggyút termelhet, emiatt napközben gyakran fénylik az arcbőrünk. Ám erre is létezik természetes gyógyír, mai nem más, mint a görögdinnye!

Mattító arctonik házilag: Pürésíts 3 ek kimagozott görögdinnyehúst. Adj hozzá 2 tk alkoholmentes hidratáló arctonikot és ugyanennyi vizet. Öntsd az így kapott folyadékot kisméretű pumpás palackba: vattakorongra fújva megtisztíthatod vele az arcod. A hűtőben 3-4 hétig eláll.

Ráncok kezelésére

A papaya egyik enzimje gyengéd hámlasztó hatással bír, ezért a gyümölcs külsőleg alkalmazva segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Ha érzékeny a bőröd, vagy a mesterséges hámlasztók helyett szívesen kipróbálnál egy természetes változatot, most jól figyelj!

Bőrfiatalító pakolás: Pürésíts negyed db meghámozott, felkockázott papayát, 2 ek görög joghurtot, 1 tk mézet és 2 tk mandulaolajat. Vidd fel az így kapott pakolást a megtisztított arcodra, és hagyja hatni 15-20 percig. Végül langyos vízzel mosd le.

Fiatalodj!

Fakó bőrre gyógyír a C-vitamin. Segíti a sejtek megújulását, ezért is nélkülözhetetlen az összes bőrtípus számára. Ezt a vitamint a kivi nagy mennyiségben tartalmazza, érdemes hát bevetned a gyümölcsöt a napi szépségápolás során.

Készíts radírt: Pépesíts 1 ek napraforgóolajat és fél db kivit, majd adj hozzá 2 tk kukoricalisztet. Jól keverd ki, és gyengéd, körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele az arcod. Ezután azonnal öblítsd le.

Pattanásos bőrre

Az aknék elleni harcban az egyik leghatásosabb fegyver a szalicilsav: behatol a pórusokba, segíti a faggyú kiürülését, és semlegesíti a gennykeltő baktériumokat. Ráadásul ez az erő a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsében, az eperben is megvan!

Így készül a bőrradír: Turmixolj össze 3-4 db epret, 1 tk mézet és 2 ek cukrot. Csak addig járasd a gépet, amíg kenhető, de még szemcsés állagú masszát kapsz. Ezzel masszírozd át a tiszta, benedvesített arcbőröd, azután gyengéden mosd le róla.

5 szuper növény, ami megszépít >>>

Ez a leghatékonyabb szépítőszer! 4 tipp a citrom felhasználására >>>

Feszesíts gyümölcsökkel - 3 filléres bőrfiatalító pakolás >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss