Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készíts házilag mesésen illatozó arcradírt és pakolást CSOKIBÓL!

Nem csak finom, a bőrünknek is jót tesz a magas kakaótartalmú étcsokoládé. Íme néhány praktika, amit bevethet a fiatalsága érdekében!
Radírozásra fel!

Keverj össze 5 ek kristálycukrot 2 ek keserű kakaóporral, majd alaposan dolgozd össze fél csésze mandulaolajjal. Masszírozd át a péppel a lábad, a karod vagy épp a dekoltázsod, hagyd hatni 2-3 percig, aztán langyos vízzel öblítsd el.

A belga, a svájci vagy az osztrák? A legfinomabb csoki nyomában >>>

Arcpakolást is készíthetsz belőle

A kakaóban lévő antioxidáns hatású vegyületek miatt a csokoládé a szépségiparnak is kedvelt alapanyaga. Felhasználásával egyes kozmetikák és masszázsszalonok professzionális arckezeléseket vagy testmasszázsokat kínálnak vendégeiknek. Ha otthon szeretnéd előcsalogatni a csokiban rejlő erőt, készíts arcpakolást! Olvassz össze magas kakaótartalmú étcsokit mézzel, majd keverj hozzá tejet és egy csipet tengeri sót. Ez a házi pakolás csodát tesz a száraz bőrrel.

Mit árul el rólad a kedvenc csokid? >>>

Belülről is hatásos...

Minőségi csokiból elmajszolni 1-2 kockát, akár naponta is, nem számít bűnnek, sőt! Kifejezetten egészséges szokásról van szó, hiszen a csokoládé elősegíti a boldogságért felelős endorfin hormon termelődését, antioxidáns hatása révén pedig felveszi a harcot az öregedésért felelős szabad gyökökkel.

Chips, fagyi vagy csoki - mit árul el rólad a kedvenc nassolnivalód? >>>

A kakaótartalmú szappanról...

A kakaóval, kakaóvajjal dúsított natúrtermékeket árusító boltokban vagy a szappankészítő kézműveseknél fellelhető termékek puhává, bársonyossá teszik a normál bőrt, a szárazat pedig jótékonyan ápolják.

Valódi életelixír! A méztől rugalmas lesz a bőröd és fényes a hajad >>>

A legolcsóbb házi szépségtrükkök, amiket muszáj kipróbálnod! >>>

H

Ezek is érdekelhetnek

Friss