Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készíts habkönnyű piskótát! Kivitorta lépésről-lépésre

default user icon
MME
Nem lesz könnyű és légies a tésztád? Most lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan készül a tökéletesen könnyű piskóta!

Hozzávalók:

A tésztához: 5 db tojás, 250 g kristálycukor, 180 g rétesliszt, fél csomag sütőpor

A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 50 g kristálycukor, 250 g puha vaj

A tetejére: 120 g vágott dió vagy mandula, szezongyümölcs, 1 csomag tortazselé

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítése

1. Csak egyesével

A tojássárgákat egyenként keverd habosra 1-1 evőkanál vízzel, majd kézi mixerrel az egészet dolgozd össze 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton. Add hozzá a cukrot, és géppel verd tovább a masszát mindaddig, amíg a cukor el nem olvad, és a tojásos alap világossárga nem lesz.

2. Amitől összeáll

Egy tálban elegyítsd a lisztet és a sütőport, adagold a kész masszához, majd és egy fakanál segítségével óvatosan dolgozd simára.

3. A kemény hab

A lehűtött tojásfehérjéket verd fel, adj hozzá 1 csipet sót, majd a legmagasabb fokozaton verd kemény habbá.

4. A titok: csak óvatosan!

A habot óvatosan forgasd a keverékbe, így a tészta levegős, könnyű marad.

5. Sütés

A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt süsd készre a finomságot.

6. Virágcsokor

A leírás alapján készítsd el a piskótatésztát, és virágot mintázó sütőformában süsd készre. A pudingport és a cukrot keverd össze a tejjel, majd a tasakon lévő leírás szerint főzd meg a pudingot. Ha kissé kihűlt, add hozzá a vajat. A piskótát vágd háromrét lapokra, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A torta tetejét és oldalát is kend meg vele, majd a süti széleit szórd meg aprított dióval vagy mandulával. A tetejét díszítsd felkarikázott kivivel, valamint a maradék krémmel, végül vond be a leírás szerint elkészített tortazselével.

Még több kivitorta>>>
Kiviszósz>>>
Túrótorta kivivel>>>
Kivis sajttorta>>>
Túrókrémes-kivis palacsinta>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss