Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készíts gyerekbarát paradicsomos rizottót!

Bloggerünk új receptet hozott az anyukáknak: ezúttal azt mutatja meg, hogyan készíthetünk olyan rizottót, amit a gyerekek is szívesen megesznek.

A bácskai rizses hús csemege uborkával isteni fogás, de egy bársonyos rizottó hamar versenybe szállhat vele, főleg, ha gazdagon készítjük el. Nálunk, a gyerekeknél a köretek közül a rizs, dobogós helyen áll, és szerencsére a jótékony hatású barnarizst is elfogadják.

Bloggerünkről itt olvashatsz bővebben >>> 


gyerekeknek: basmatit! 

Viszont, ha biztosra akarok menni, akkor basmatival kínálom őket, ugyanis ez sokkal aromásabb, és állaga is tetszetősebb, mint az olykor kissé rágósabb/gumis barnarizsé.

Dóri korábbi gyerekbarát receptjeit és írásait itt találod >>> 

Fehérjében gazdag

Ez az egytálétel proteinben gazdag, és ezt nem csak a benne található csirkemellnek köszönheti. A rizs sokunk kedvence, olyannyira, hogy a föld lakosságának fele legfontosabb fehérjeforrásának tartja. Egy átlagos magyar konyhában maximum 2-3 fajtáját használják, pedig több, mint 40.000 féle rizsfajta létezik.

Mediterrán alapanyagokkal az igazi

A mediterrán ízvilág megidézésére a friss bazsalikom mellé kétféle paradicsomot is tegyünk bele. Az aszalt paradicsom természetes cukortartalma miatt hamar a gyerekek kedvencévé válhat. A koktél paradicsom is mézédes, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fogják a tányér szélére gyűjteni. A parmezán a benne található magas umaminak (természetes ízfokozó) köszönhetően fokozza az ízélményt, és így a só használatot is minimalizálhatjuk.

A gyerekbarát paradicsomos rizottó receptjét itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss