Keress receptre vagy hozzávalóra

Kesudiós kekszgolyó (cukormentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg kesudió
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg szójaliszt
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tk sütőpor
  • 3 tk instant kávé

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A kesudiót késsel durvára aprítjuk.
    2. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. A liszteket elvegyítjük a sütőporral és az instant kávéval, majd a vajas masszába forgatjuk. Végül beledolgozzuk az aprított kesudió 1/4-ét és a mazsolát.
    3. A tésztából lecsippentett diónyi mennyiségekből kézzel kb. 60 db golyót formázunk. Egyenként a maradék aprított kesudióba hempergetjük őket, és a két tenyerünk között finoman rájuk nyomkodjuk a ropogós kérget. A golyókat a tepsikbe ültetjük, és az aljukat kissé ellapítjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-12 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
A teljesen kihűlt golyók alját párosával összeragaszthatod. Ehhez keverj össze 3 ek üveges vagy házi kesudiókrémet 1 ek por alakú eritrittel, 2 tk kakaóporral és 1 tk instant kávéval.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin