Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládékrém

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek konyak

Elkészítés

    1.

    A felaprított csokoládét forró vízgőz felett megolvasztjuk. A tejet felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot, majd addig kevergetjük, míg fel nem olvad. A cukros tejet az olvasztott csokira öntjük, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, botmixert használunk.

    2.

    Kis adagokban hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, simára és fényesre keverjük, végül hozzáadjuk a konyakot is. Forrón kínáljuk. Ha kihűlt, kis lángon megmelegítjük. Három napig eláll a hűtőben.

    KARAMELLSZÓSZ HÁZILAG>>> 

    NARANCSSZÓSZ (GOFRIKHOZ ÉS PALACSINTÁKHOZ)>>> 

    ANGOL CITROMKRÉM (LEMON CURD)>>> 

Elkészíthetjük a krémet lábasban, direkt tűzön is, ilyenkor azonban legyünk nagyon körültekintőek, nehogy odaégjen!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin