Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kerülj csúcsformába Eva Longoria egyszerű étrendjével!

Eva Longoria neve a Született Feleségek című sorozat megjelenése óta vált ismertté. Sikeres színészi karrierje mellett számos magazintól nyerte el a legszexibb nőnek járó díjat. Mostanában egy új vígjátéksorozatban, a Telenovelában kapott főszerepet, ahol újra megmutatta csodás alakját.

40 éves kora ellenére olyan az alakja mint egy húszévesé, de ne hidd, hogy Eva Longoriának nem kell semmit sem tennie azért, hogy megőrizze egészségét és karcsú alakját. Mint mindenki másnak, neki is meg kell dolgoznia a bombaformáért, ezért hetente többször sportol és minden nap különösen figyel az étkezésére. Szerinte a titok az alapanyagok minőségében rejlik: a kifogástalan színvonalú ételek tápanyagtartalma magasabb, ezért táplálóbbak. 

Eva konyhája

Eva Longoria nagyon szeret főzni, így mialatt jól érzi magát, odafigyel arra is, hogy milyen összetevőket használ fel. Étrendjében főként baromfik vagy halak, zöldségek, gyümölcsök és diófélék kapnak helyet.

Reggelire rendszeresen rántottát eszik, vagy cukormentes gabonapelyhet a tetején bogyós gyümölcsökkel.

Az ebédje tartalmazhat grillezett csirkét és pulykát párolt zöldségekkel, míg vacsorára általában lazacot készít grillezett spárgával.

Ha nassolni szeretne napközben, akkor Eva szívesen fogyaszt nyers mandulát, túrót, vanília joghurtot, uborka szeleteket, zellert és gyümölcsöt, mert úgy tartja, hogy az önsanyargatás egyáltalán nem egészséges.

Vacsorára legszívesebben salátát választ, de a mexikói specialitást a paradicsomos salsát választja. Vagy a szintén mexikói taco-t, amely Mexikó alapétele: egyfajta szendvics. Rengeteg verzióban vehető a frissen, gyorsan készített taco. A tacohoz a kukorica- vagy búzalisztből készült tortillákat kagyló formájúra sütik, majd ezt a kagylót töltik hússal, sajttal, babbal, mexikói rizzsel, paradicsommal. Eva természetesen zablisztből készült tortillával fogyasztja. 

Ami Evánál tilos: a karcsúság érdekében csökkenti a szénhidrát bevitelét, elkerüli a gyorséttermi ételeket és a cukrozott italokat, de minden héten egyszer tart egy „csaló napot”. Ugyanis ezen az egy napon enged a csábításnak és kedvenc ételét, a pizzát fogyasztja.

Mozogj, mint Eva

 Eva odafigyel arra, hogy változatos módokon mozgassa át magát. A rendszeres aerob edzés mellett, kardiózik, jógázik, fut, kick-boxol, táncol és túrázik, így biztosan nem válik számára rutinná és unalmassá a mozgás. Munka mellett is betartja az edzést, mivel rövid tréningjei nem vesznek sok időt igénybe: a 10 perces kardiózás után általában 30 perces teljes test edzést tart, ami guggolásokból, fekvőtámaszokból, váll présből és törzs erősítésből áll. De ami a latín színésznő örök kedvence, az a salsa: ez a vérpezsdítő, szexi tánc nem csak a lábakat, a popsit és a csípőt tartja formában, hanem a felkart is, ahová a nőknek le-lerakódik a fölösleg. "A salsa felmelegíti a testet és a lelket egyaránt. Mindenkinek kötelezővé tenném!" - hirdeti a szép színésznő. 

Ezek is érdekelhetnek