Kertészleves

default user icon

Hozzávalók

  • 0 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 4 dkg levestészta
  • Konyhasó

Elkészítés

     

    1.

    A sárgarépát vékony karikára vágjuk, a petrezselyem-gyökeret és a karalábét felkockázzuk.

    2.

    Az evőkanál olajon átfuttatjuk a feldarabolt zöldségeket és a zöld- borsót, majd fölengedjük vízzel vagy csontlével. Aki színesebben szereti, fölengedés előtt rakhat bele kevés fűszerpaprikát.

    3.

    Sóval ízesítjük, és főzni kezdjük. Mikor a zöldségek már félig megpuhultak, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és a kelbimbót, és tovább főzzük.

    4.

    Mielőtt elkészülne, beletesszük a levestésztát, és készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv, SpringMed Kiadó Kft.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin