Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keralai tenger gyümölcsei curry

MME MME
30 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Kb. 2 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, és megfuttatjuk rajta a mustármagokat. Amint elkezdenek pattogni, hozzáadjuk a görögszéna magokat, az aprított zöld chilit, a curry leveleket, valamint a reszelt gyömbért. Pár percig pirítjuk őket, amíg már szépen illatoznak, ekkor hozzáadjuk az aprított vöröshagymát. 10 perc alatt összepároljuk a hagymát a fűszerekkel.

Amint a hagyma elkezd barnulni, hozzáadjuk a rákokat. Mindkét oldalán szépen megpirítjuk a rákokat, majd hozzáadjuk a chiliport, a kurkumát és a félbevágott paradicsomokat. Főzzük további 3-4 percig, majd felöntjük 2 dl vízzel és a kókusztejjel. 5 percig forraljuk, hagyjuk besűrűsödni, ízlés szerint sózzuk.

Legvégül a nagyobb darabokra vágott halhúst adjuk hozzá a tamarind pasztával együtt. További 6-8 percig főzzük, mielőtt lezárnánk, keverjük bele a megtisztított, friss spenótot.
Aprított korianderlevéllel megszórva tálaljuk, lime-ot kínálunk hozzá – frissen főtt jázminrizzsel vagy friss indiai lepénykenyérrel szervírozzuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss