Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Képviselőfánk V.

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 16 dkg liszt
  • 4 tojás
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 kanál bourbon vaníliás cukor (vagy házi)
  • 2 kanál cukor
  • vanília-esszencia
  • pici rum

Elkészítés

    Elkészítés: Kezdjük a pudinggal, hogy legyen ideje hűlni. Leírás szerint megfőzzük 2 kanál sima és 2 kanál vaníliás cukor hozzáadásával. Tegyük félre.

    A tésztához forraljunk fel 2,5 dl vizet, amiben megolvasztjuk a margarint egy csipet sóval. Ha lobog, beletesszük a lisztet, és gyors mozdulatokkal keverni kezdjük. Mikor már összeáll egy nagy bumszlivá, még hagyjuk 1-2 percig a tűzön, és bár nagyon nehezen, de próbálkozzunk a keverésével. Már szó szerint nem is lehet inkább csak simítgatni. Majd tegyük félre, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Nem kell teljesen, maradhat meleg, csak épp annyira, hogy ha beletesszük a tojásokat, ne süljenek rántottává. :)

    Törjük bele az egyik tojást, és kezdjük el beleegyengetni, a következő tojást csak akkor tegyük bele, ha már az első felszívódott. Így járjunk el a többivel is. Dolgozzunk kézzel, a robotgép csak összetörné. Ha megvagyunk.

    A sütő nagy tepsijét fedjük be sütőpapírral, majd a tésztából szedjünk evőkanálnyi halmokat. Igazgassuk egy kicsit körformára, és hagyjunk közöttük helyet, mert nőnek. Nekem 11 db jött ki. Tudom, lehetett volna csillagnyomóval is formázni, de minek pluszba mosogatni, ha így is megy.

    200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ne nyitogassuk az ajtót közben. Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd vágjuk ketté. Ne essünk kétségbe, ha egy kicsit összeesik, mert igen kényes tészta, de a krémtől újra erőre kap. :)

    Közben a vaníliás pudingunk is kihűlt. Most már robotgéppel keverjük habosra a margarint, tegyük hozzá a pudingot, ízesítsük 1 mokkáskanál rummal és ízlés szerinti vanília-esszenciával.

    Ha mindennel megvagyunk, töltsük meg a fánkokat. Bőven, ne sajnáljuk, mert attól lesznek olyan szép formásak. A végén szórjuk meg porcukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lukacsbetty
Kedves Bianka! Nagyon hálás vagyok ezért a receptért! Megsütöttem, vagyis sül a 2. tepsi, mivel felbátorodva dupla adagot sütök. Soha nem mertem nekiállni, gyermekkorom emlékei miatt, ugyanis Édesanyám mindig morgott, mérgelődött. Neki valahogy soha nem sikerült. Nem nőttek meg. Nekem, mint már mondottam első alkalom ez, s nagyon szépen megnőttek! :) Nagyon boldog vagyok! Köszönöm még egyszer! Betty

Hasonló Receptek

Magazin