Elkészítés: A tésztához a vizet a kókuszzsírral felforraltam, hozzáadtam a sót, a cukrot, majd folyamatos keverés mellett a lisztet. Addig kevertem egy kanállal, amíg elvált a lábas aljáról. A tűzről levéve elektromos habverővel egyenként belekevertem a tojásokat. Szép fényesre kevertem, majd egy kanállal még jól átkevertem.
Fagylaltos kanállal halmokat raktam egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben megsütöttem.
A krémhez 1 csomag tejszínes pudingporból 5 dl vízzel, 1 evőkanál citromlével és 4 evőkanál cukorral pudingot főztem. Még melegen belekevertem 5 tojás keményre felvert fehérjét. Jól átforgattam, szinte megfőztem. 1 evőkanál expressz zselatin is került bele.
Az időközben kihűlt fánkokat félbevágtam, és megtöltöttem a krémmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre