Képviselőfánk lépésről lépésre

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 kk cukor
  • egy csipet só
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

    1. A vizet, a vajat, a sót, a cukrot felesszük főni és ha felforr beleöntjük a lisztet és állandóan kavarjuk. Addig amíg össze nem áll és elkezd recsegni a tészta.
    2. Lehúzzuk a tűzről és egy tojást gyorsan elkeverjünk benne, hagyjuk kihűlni. Amikor langyo,s akkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást és nagyon jól kidolgozzuk.
    3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú tésztát teszünk.Távol egymástól mert összenőnek.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük úgy, hogy a sütőbe mellé helyeüzünk egy tálba vizet: így gőzben sül meg, és könnyű lesz a tészta.
    4. 20 perc után visszavesszük a hőt 140 c még 15 percig inkább szárítjuk,mint sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből és még melegen recés késsel levágjuk a tejét a fánkoknak, hogy a gőz távozzon.
    5. Elkészítjük a krémet: a 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzá adjuk a lisztet, és egy kevés tejet, hogy folyós legyen, a maradék tejet felforraljuk.
    6. Levesszük a tűzről és folyamatosan hozzákeverjük a tojáshoz, ha kész, visszatesszük a tűzre és besűrítjük a krémet.
    7. Ezután kihűtjük, a tejszínt felverjük. Ha kihűltek a fánkok, akkor megtöltjük először a krémmel majd tejszínt teszünk rá. Végül a fánkok tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

A Képviselőfánkot ajánlom a húsvéti ünnepi asztalra.Győnyörüek és nagyon finomak.A Gyerekek Kedvenece Lesz!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin