Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselőfánk IV.

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg zsír
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás
  • A kenéshez:
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg főzni való pudingpor
  • 3 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A habhoz:
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítés

Elkészítés: 3 dl vizet sózz, cukrozz meg, és forrald föl. Add hozzá a zsírt, majd ha feloldódott, add hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg sima lesz, és az edény falától elválik. Levéve a tűzről egyenként dolgozd bele a tojásokat.

A masszát töltsd csillagcsöves habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe bő diónyi darabokat nyomj a tésztából. A tetejüket kend meg a felvert tojással, és kb. 230 fokon süsd 5 percig, majd kb. 180 fokon további 10-15 percig. A SÜTŐAJTÓT KÖZBEN KINYITNI TILOS!

Ha megsültek, az ajtót nyisd résnyire, hagy 15 percet még a sütőben, majd kivéve vágd le a kalapjukat egy recés késsel.

A krémhez a tejet a cukorral, a pudingporral, a liszttel és a vaníliás cukorral főzd sűrűre kis lángon. A tűzről levéve azonnal keverd bele a habbá vert tojásfehérjét. Habzsák segítségével töltsd meg a fánkokat.

A habhoz a zselatint áztasd 1/2 dl vízbe, melegítsd fel, és csorgasd a cukorral habbá vert tejszínbe. Habzsákból a krém tetejére nyomj kis tejszínrózsákat, fedd be a tésztakalapokkal.

Megjegyzés

Ha karamellizált cukrot csorgatsz a tetejére, megkoronázza a fánkokat.

A receptet egy naptár hátoldalán találtam. Nem a legolcsóbb sütemény, és egy kicsit macerás elkészíteni, de verhetetlen. A családom imádja, különleges alkalmakra mindig ezt készítem. Első alkalommal nem is hitték, hogy én készítettem.
- ANTALES78

Ezek is érdekelhetnek

Friss