A forró vizet, a sót és a zsírt felmelegítjük. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet addig keverjük, míg a tészta összeáll. A tűzről levéve még a forró masszához egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és keverjük. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú halmokat nyomunk egymástól néhány centire. Ezután egy órát pihentetjük.
Forró, 210 fokos sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük ezen a hőfokon, majd még kb. 5-10 percig sütjük 180 fokon.
A krémhez a 4 tojássárgáját felkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a pudingport és egy kevés tejet, majd a maradék tejjel felforraljuk. Levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverjük a tojásokat, ha kész, visszatesszük a tűzre és besűrítjük a krémet.
Ha kihűltek a fánkok, először a krémet, majd a tejszínhabot tesszük csillagcsöves nyomózsákba, és betöltjük a fánkba, végül rátesszük a kalapokat és porcukrozzuk.
Egyszerű, gyors, megfizethető gluténmentes finomság.
Az ünnepi készülődést segítheti, hogy a fánk tésztája már napokkal korábban elkészíthető, a krém elkészítése, csak pár pillanat. Ez egy egyszeű-nagyszerű gluténmentes édesség. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!