Elkészítés: A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni.
Ha már csak langyos a massza, habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet.
Amíg a fánk sül, elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és lassan adagolva belekeverjük a lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot.
A fánkok felső 1/3 részét levágjuk. A belsejét az ujjunkkal benyomjuk. Jó esetben csak egy hártya rész van ott. A kihűlt krémet habzsákba töltjük, és a fánkokba nyomjuk. Tejszínhabot nyomunk rá, visszatesszük a tetejüket, és meghintjük vaníliás porcukorral. Jó étvágyat kívánok hozzá!