Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselőfánk, ahogy Gizi készíti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl víz
  • 5 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 0,5 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 20-25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • Valamint:
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A vizet a csipet sóval és a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük. Pár percig kevergetve addig pirítjuk a tésztát, míg teljesen elválik az edény falától (folyamatosan keverni kell, nem fog leégni!!!).

Ezután levesszük a tűzről, hozzáadunk 1 egész tojást, majd jól összekeverjük. Ezután hozzáadni a második tojást, és úgy is jól összekeverjük. Végül a harmadik tojást felütjük egy tálba, és hozzákeverjük a sütőporral, majd szintén a masszához keverjük. Pár perc alatt szép simára keverjük a tésztát.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, majd távolabb egymástól ráhelyezzük a sütőpapírra. (Sütés közben alaposan meg fognak nőni!)

A sütőbe egy kisebb edénybe vizet teszünk, majd előmelegítjük. Ezután az előmelegített kb. 200 fokos sütőbe helyezzük a tepsit, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütjük a fánkokat. Amikor már szépen megsültek, a gázt elzárjuk, a sütőajtót résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni a tésztát.

A krémhez a tojások sárgáját egy tálba tesszük, a cukor felével, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a pudingport, és addig keverjük, hogy sima állagú legyen. A maradék tejet a maradék cukorral feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a pudingos keveréket. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzzük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverjük, majd kihűtjük.

A habtejszínt kemény habbá verni.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd a pudingos krémmel megtöltjük. Tetejére rákanalazni (vagy habkinyomóval rányomjuk) a felvert tejszínhabot. Végül visszahelyezzük a levágott kis tésztalapot, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

A fánkokat csak tálalás előtt ajánlott megtölteni, mert különben a krémtől elázik a tészta. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss