Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Képviselőfánk nagyon habosan

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1,5 dl víz
  • 14 dkg margarin
  • 14 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 4 csomag vaníliás puding
  • 1 l tej
  • 10 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • cukrászhab

Elkészítés

  1. A vizet a margarinnal összeforraljuk, majd beletesszük a lisztet és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Ha kész, levesszük a tűzről és robotgéppel egyesével beledolgozzuk a tojásokat és a csipet sót!
  2. Nyomózsákkal a tepsire halmokat nyomunk belőle, majd kb. 30 percre betesszük őket a sütőbe. (20 percig semikkép ne nyissuk ki a sütőt, mert szétesik a tészta!) Az első 20 percben kb. 200 fokon, sütjük őket, majd a maradék 10 percben kb. 170 fokon. Ha kihűlt, a tetejét (kb az 1/3-át) levágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  3.  A krémhez a pudingpor csomagolásán található leírás szerint a cukorral és a tejjel elkészítjük a pudingot, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel egy nyomózacskó segítségével megtöltjük a fánkok alsó részét, majd a cukrászhabot a vaníliás krémre nyomjuk, végül visszatesszük a fánkok tetejét.

Ezek is érdekelhetnek