Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyértésztában sült csülök

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Fogjuk a csülkünket, besózzuk, a fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe tesszük, olajat és egy kis vizet teszünk alá, és szépen megsütjük.

Közben előveszünk egy jóképű zománcos vájdlingot, beletesszük a langyos lisztet, élesztővel, langyos vízzel és egy teáskanál sóval elkeverjük, majd lefedve fél órát kelesztjük. Ezek után addig dagasztjuk a tésztát, míg az edény falától elválik, ekkor meghintjük liszttel, és letakarva langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

Ha tésztánk megkelt, kinyújtjuk, a közepére tesszük a kicsontozott csülköt. Beburkoljuk a matériával, és forró sütőben, 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

Tálaljuk melegen, felszeletelve, rengeteg jéghideg világos sör kíséretében.

Ezek is érdekelhetnek

Friss