Kenyértésztában sült csülök

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 szép nagy hátsócsülök
  • 60 dkg liszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés

    Elkészítés: Fogjuk a csülkünket, besózzuk, a fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe tesszük, olajat és egy kis vizet teszünk alá, és szépen megsütjük.

    Közben előveszünk egy jóképű zománcos vájdlingot, beletesszük a langyos lisztet, élesztővel, langyos vízzel és egy teáskanál sóval elkeverjük, majd lefedve fél órát kelesztjük. Ezek után addig dagasztjuk a tésztát, míg az edény falától elválik, ekkor meghintjük liszttel, és letakarva langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

    Ha tésztánk megkelt, kinyújtjuk, a közepére tesszük a kicsontozott csülköt. Beburkoljuk a matériával, és forró sütőben, 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

    Tálaljuk melegen, felszeletelve, rengeteg jéghideg világos sör kíséretében.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin