Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kenyérlángos (töki pompos)

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5-6 személynek:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 db főtt burgonya
  • 2 dl a burgonya főzőlevéből
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • 5 dl tejföl
  • 3 db nagy lilahagyma
  • 25 dkg húsos szalonna (pl. kolozsvári szalonna)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.

    Sós vízben megfőzzük az apróra vágott burgonyát, leszűrjük, áttörjük, még langyosan hozzáadjuk a liszthez, sózzuk, hozzátesszük az élesztős tejet és a zsírt. A burgonya langyos főzőlevét apránként beleöntve összeállítjuk a tésztát. Kb. 1 órán át kelesztjük.

    Kizsírozott tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd kevés zsírral még átkenjük. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, hogy a teteje szilárd legyen.

    Kivesszük a sütőből, majd a tejfölbe nyomkodjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejét megkenjük vele. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, kb. még 15-20 percig sütjük.

Megjegyzés

Vásárok hangulatát idézi a kemencében sűlt kenyérlángos! Nagyon szeretjük, és szívesen készítem főleg télen ezt a laktató, nem éppen diétás ételt, igaz, én sütőben sütöm! A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/toki-pompos-kenyerlangos.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin