Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kenyérlángos (langalló)

default user icon
8 4.8/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 kg liszt (+ a deszkára)
  • 1 dkg porcukor
  • 3 dkg só
  • 2 dl víz
  • A feltéthez:
  • 10 dkg szalonna
  • 8 fej vöröshagyma (közepes)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. Az  élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és a porcukrot, egy kicsit összekeverjük, és hagyjuk felfutni. 
    2. A többi lisztet beletesszük egy nagy dagasztótálba, belekeverjük a sót. Ha feljött a kovász, ráöntjük a lisztre, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan öntjük hozzá a meglangyosított vizet, ahogy a tészta felveszi. Olyan állagúnak kell lennie, mint a lángostésztának. A keverőtálban lévő tésztát letakarjuk konyharuhával, és 2 órán át hagyjuk kelni.
    3. Ezután lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, egy kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre szedjük, és 1 órán át kelesztjük.
    4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A szalonnát serpenyőben kisütjük majd a szalonnapörcöt kitesszük egy tányérra. A kisült szalonna zsírjába beletesszük a felkarikázott hagymát, üvegesre pirítjuk, ezután beletesszük az előzőleg apróra vágott fokhagymát, megsózzuk, aztán tovább pirítjuk, ízlés szerint tehetünk bele borsot is. Ha jól összepirult, ráöntjük a tejfölt, és 1 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 250 fokra.
    5. Amíg melegszik a sütő, előveszünk egy tepsit, és az egyik különválasztott tésztát a gyúródeszka közepére tesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére, és kb. 1,5 cm vastagra. Rátesszük a tepsire, és az előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd kivesszük, és rákenjük a tejfölös mártást, ízlés szerint kolbászt, sonkát, szalonnát és sajtot teszünk rá. Betesszük a sütőbe, és 250 fokon 5 percig sütjük. Így járunk el a másik két rész tésztával is.

    TÖKI POMPOS (LANGALLÓ VAGY KENYÉRLÁNGOS) 

    TÖKI POMPOS (KRUMPLIS KENYÉRLÁNGOS) 

Megjegyzés

Egy kicsit időigényes, de megéri a fáradtságot. Kb. 1500-2000 Ft-ból kijön a 3 tepsi, ebbe benne van a villanysütő áramfogyasztási költsége is. A 3 tepsi kb. 18 személynek elég.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

katinka6
Tegnap elkészítettem és isteni lett.Köszi a receptet :)
Hantos
A hozzavaloknal 2dl viz,5dl tej,elkeszitesnel 7dl tej es 7dl viz! Melyik a jo arany?
chef23
én is elkészítettem és nagyon jó lett!!! az arányok jók, az alja finom ropogós a tészta omlós a feltét isteni. köszönöm a receptet sokszor fogom még készíteni.
rkryszta
Nagyon jó lett! A mamám csinált ilyet régen, csak feltét nélkül, sósan, fokhagymásan! Már régóta kerestem ezt a receptet! Köszönöm!
Brekus
Isteni finom. Mindenkeppen ki kell probalni. A sutesi ido 250 fokon, nekem kb. 10 -15 perc volt. Koszonet a receptert!
Mindmegette
Köszönjük a helyesbítést! Javítottuk a hozzávalókat!
Herczeg Zsolt
Igazad van! Elnézés kérek elírtam, 2dl víz és 5 dl tej kell hozzá! A sütési idővel kapcsolatban nem tudok jobbat mondani, nekem 30-35 perc kell 200-250°-on. Herczeg Zsolt
ajkaya
Kedves Zsolt! Nem sok egy kicsit, a 7 dl tej mellé a 7 dl víz??? Elírás lehet? Nekem alig kellett bele víz már a tej mellé! A tejfölös feltét szerintem nem igényel sózást, mert a szalonnából kisül annyi ami elég, és egy kicsit soknak találtam bele a fokhagymát is. 35 perc alatt valószínűleg szénné égne 250 fokon, én kb. 15-20 percig sütöttem, és még így is sokkal sötétebb lett, mint a képen látható. Mindezek ellenére, - már tapasztaltabban - biztosan sokszor el fogom készíteni mert nagyon szeretjük, úgyhogy hálás vagyok a receptért!

Hasonló Receptek

Magazin