Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kenyérlángos (langalló)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kenyérlángos (langalló)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 593
  • Elküldve: 339

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • kb. 2 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 dkg porcukor
  • A feltéthez:
  • 5 dl tejföl
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 8 fej közepes vöröshagyma
  • kolbász, szalonna, sonka, sajt, egyéb feltét ízlés szerint

Elkészítés:

A 2,5 dkg élesztőt beletesszük a 5 dl langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot, egy kicsit összekeverjük kézzel, és hagyjuk szaporodni (kb. 15 perc). Ez lesz a kovász (bár régen nem ilyet csináltak, de ez is jó lesz bele, gyors kovásznak nevezik). Az 1 kg lisztet beletesszük egy nagy keverőtálba, belekeverjük az 5 dkg sót. Ha feljött a kovász, ráöntjük a lisztre, és elkezdjük összedolgozni. Kézzel kell gyúrni a tésztát, fakanállal semmiképpen se próbálkozzunk! Folyamatosan öntjük hozzá a vizet, ahogy a tészta fokozatosan magába veszi. Nem biztos, hogy kell bele a 2 dl víz, de az is lehet, hogy egy kicsit több kell majd. Olyan állagúnak kell lennie, mint a lángostésztának (félkemény). Ez tulajdonképpen kenyértészta. A keverőtálban lévő tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és 2 órán át kelesztjük.

Ezután lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, egy kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre szedjük szét, és 1 órán át keresztül kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet. 4-5 szelet szalonnát serpenyőben kisütünk, majd a szalonnákat kitesszük egy kis tányérra. A kisült szalonna zsírjába beletesszük a felkarikázott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd beletesszük az előzőleg apróra vágott fokhagymát, megsózzuk, aztán tovább pirítjuk, ízlés szerint tehetünk bele 1-2 csipet borsot is. Ha jól összepirult, ráöntjük a tejfölt, és 1-2 percig főzzük. Ezek után már csak annyi a feladatunk, hogy bekapcsoljuk a sütőt 250 fokra.

Amíg melegszik a sütő, előveszünk egy tepsit, és az egyik különválasztott tésztát a gyúródeszka közepére tesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére a tészta kb. 1-1,5 cm vastagra. Rátesszük a tepsire, és az előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd kivesszük, és rákenjük a tejfölös mártást, ízlés szerint kolbászt, sonkát, szalonnát és sajtot teszünk rá. Betesszük a sütőbe, és 250 fokon 35-40 percig sütjük. Így járunk el a másik két rész tésztával is.

Melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

Egy kicsit időigényes, de megéri a fáradtságot. Kb. 1500-2000 Ft-ból kijön a 3 tepsi, ebbe benne van a villanysütő áramfogyasztási költsége is. A 3 tepsi kb. 18 személynek elég.

A receptet és a fotót Herczeg Zsolt küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. július 29. (vasárnap) 20:04
    Tegnap elkészítettem és isteni lett.Köszi a receptet :)
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
A tökéletes olajos paprika A tökéletes olajos paprika
Morzsolt szilvás süti Morzsolt szilvás süti
Halfalatkák nyárson Halfalatkák nyárson
Póréhagymás burgonyatál camembert-rel Póréhagymás burgonyatál camembert-rel
Körtetorta karamellel és dióval Körtetorta karamellel és dióval
Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt
Édes-savanyú szűzpecsenye Édes-savanyú szűzpecsenye
Mustáros-fokhagymás sertéssült Mustáros-fokhagymás sertéssült
Grillzöldségek babmártással Grillzöldségek babmártással
Dinnyesörbet Dinnyesörbet
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125407_teszta_.jpg Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125405_tojas_1110.jpg Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással

A nyári szabadságban nem csak az a csodálatos, hogy sokáig alhatunk, hanem az azt követő hosszan elnyúló, már-már korai ebédnek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125398_paradicsom_110.jpg A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen

A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125395_olaj_vaj_.jpg Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?

Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125393_virsliteszt_osszes_110.jpg A nagy virsliteszt! Kipróbáltuk, melyik éri meg az árát

Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125377_viz_.jpg Unod a vizet? Csak így szabadna innod ezután - videó!

Vizet muszáj inni, de mi van akkor, ha az ember egy idő után ráun az ízére? Akkor sem szabad cukros gyümölcslevek és üdítők után…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125375_krumplidieta_.jpg Fogyj egy hétvége alatt másfél kilót! Íme a krumplidiéta

Szeretnél egy hétvége alatt másfél kilóval könnyebb lenni? Két hete induló, három részes sorozatunkban könnyen betartható…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125371_puffadas_.jpg Biztos módszerek a kínzó puffadás ellen

Szorít a ruha, rossz a közérzetünk: a kellemetlen hasi teltségérzet sokak mindennapjait megkeseríti. Eláruljuk, mire kell…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept