Kenyérlángos kolbásszal és tarjával

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 2 kis doboz tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej lila hagyma
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

    1. A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt majd hozzáadjuk a kávéskanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.
    2. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
    3. Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe.
    4. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

A kelt tészták fejedelme ez a minden finomsággal megpakolt lángos tészta. Kiadós és finom, különlegesség saját kelt tészta recept alapján.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin