Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérlángos kolbásszal és tarjával

120 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt majd hozzáadjuk a kávéskanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.
  2. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
  3. Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe.
  4. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

A kelt tészták fejedelme ez a minden finomsággal megpakolt lángos tészta. Kiadós és finom, különlegesség saját kelt tészta recept alapján. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss