Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérlángos IV.

5/5
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 evőkanál só
  • 5 dl víz
  • A feltéthez:
  • hagyma
  • tejföl
  • szalonna
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1,5 dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~3,5 dl) hozzáadásával géppel (kenyérsütőgép, dagasztó funkció, 30 perc) vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.

A tésztát tepsübe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött sütőben 5 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Készre sütjük.

Megjegyzés

Szoktam fokhagymás vagy mustáros tejföllel is készíteni. Szalámit, szalonnát, konzerves kukoricát vagy babot, gombát, lilahagymát is tehetünk rá. - bankamanka

Ezek is érdekelhetnek

Friss