Elkészítés: 50 dkg lisztet hólyagosra keverek 4 dl langyos vízben feloldott 5 dkg élesztővel, 1 teáskanál cukorral és 3 teáskanál sóval. Ha már hólyagos, hozzádagasztok 3 evőkanál (olíva)olajat is. Kb. fél óra alatt duplájára kelesztem.
1-1,5 ujjnyira kinyújtom, s kikent nagy tepsibe teszem. A tetejét megkenem olvasztott vajjal, amibe 2-3 fej(!!) nem túl apróra vágott fokhagymát és bőven bazsalikomot szórok.
Előmelegített sütőben (kb. 220 fokon) 15-20 percig sütöm, hogy a széle jól megkeljen, és pirosra, ressre süljön.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre