Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérfasírt

MME MME
2 3/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. fél kg száraz kenyér,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 dl olaj + a sütéshez,
  • 3 tojás,
  • 1 kávéskanál őrölt bors,
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag,
  • 1 kávéskanál borsika,
  • 1 kávéskanál majoránna,
  • 2 evőkanál vegeta,
  • 1 kávéskanál pirospaprika,
  • 2 evőkanál zabdara,
  • 1 kávéskanál szezámmag,
  • 1 kávéskanál lenmag,
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A száraz kenyereket áztassuk vízbe, hagyjuk, hogy jól ázzanak ki, majd alaposan nyomkodjuk ki, és tegyük egy nagy tálba. Mialatt ázik a kenyér, a megtisztított vöröshagymát vágjunk fel közepesen nagy kockákra, 1 dl olajon 1 evőkanál vegetával pároljuk meg (nem kell sütni), adjuk a kinyomott kenyérhez. Verjük fel a tojásokat, keverjük bele a fűszereket és a magokat: a borsot, a köménymagot, a borsikát, a majoránnát, 1 evőkanál vegetát, a pirospaprikát, a zabdarát, a szezámmagot, a lenmagot és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. Keverjük a kenyérmasszához, gyúrjuk jól össze, formáljunk belőle lapos kis fasírozottakat, majd forró olajban, mindkét oldalát süssük pirosra. Sok lesz belőle és nagyon finom. Tálalhatjuk mindenféle szósz, saláta vagy főzelék mellé, de készíthetünk belőlük szendvicseket is.

Ezek is érdekelhetnek