Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérbomba

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Pörkölt alapot készítünk az olaj, a hagymák, a zöldpaprika, paradicsom felhasználásával, tehetünk egy kicsike vizet is hozzá: szaftos legyen! Hűlni hagyjuk, majd 2 felvert tojást hozzákeverünk.

A pörkölthúst szaftosan felfőzzük, és feloldjuk benne a zselatint. Ha langyosra hűlt, belekeverünk 2 db felvert egész tojást.

Egy 2-2,5 literes jénait kibélelünk a meghámozott kenyerekkel. Úgy számoljunk, hogy a tetejére is maradjon befedni. Mivel mindegyiknek megvan a helye, kiszedjük, a jénait kikenjük zsírral vagy olajjal, és a kenyérdarabokat alaposan átitatjuk a készített pörköltszafttal, majd visszahelyezzük a tálba. Bele öntjük a tojásos, zselatinos pörköltünket, és befedjük az utolsó átitatott kenyérdarabunkkal.

Előmelegített sütőben 250 fokon 25-30 percig sütjük, míg a kenyerek pirulni kezdenek. Figyeljük, mert sülés közben kifuthat, ezért tegyünk alá tálat, vagy egy tepsire helyezzük.

Ha késznek találjuk, a sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni, utána borítsuk tálra. Olyan, mint egy kis torta, ezért úgy is szeleteljük.

Megjegyzés

Bármilyen savanyúság illik hozzá, mi most tejföllel fogyasztottuk. A milánói makaróni pörköltjéből maradt ki, melyet lefagyasztottam, és a felirata szerint ildomos volt felhasználni. Ezt találtam ki, mert önállóan még körettel is kevés lett volna. - simonani

Ezek is érdekelhetnek

Friss