Elkészítés: Pörkölt alapot készítünk az olaj, a hagymák, a zöldpaprika, paradicsom felhasználásával, tehetünk egy kicsike vizet is hozzá: szaftos legyen! Hűlni hagyjuk, majd 2 felvert tojást hozzákeverünk.
A pörkölthúst szaftosan felfőzzük, és feloldjuk benne a zselatint. Ha langyosra hűlt, belekeverünk 2 db felvert egész tojást.
Egy 2-2,5 literes jénait kibélelünk a meghámozott kenyerekkel. Úgy számoljunk, hogy a tetejére is maradjon befedni. Mivel mindegyiknek megvan a helye, kiszedjük, a jénait kikenjük zsírral vagy olajjal, és a kenyérdarabokat alaposan átitatjuk a készített pörköltszafttal, majd visszahelyezzük a tálba. Bele öntjük a tojásos, zselatinos pörköltünket, és befedjük az utolsó átitatott kenyérdarabunkkal.
Előmelegített sütőben 250 fokon 25-30 percig sütjük, míg a kenyerek pirulni kezdenek. Figyeljük, mert sülés közben kifuthat, ezért tegyünk alá tálat, vagy egy tepsire helyezzük.
Ha késznek találjuk, a sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni, utána borítsuk tálra. Olyan, mint egy kis torta, ezért úgy is szeleteljük.