Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a főtt, áttört burgonyával, 1 tojássárgájával, sóval és annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olajat, és langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Ekkor félujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, rátesszük a főtt, füstölt, a kötözőzsinegtől megszabadított sonkát, és úgy göngyöljük rá a tésztát, hogy köröskörül csak a tésztaréteg fedje. A tetejét megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben megsütjük. Csak hidegen szeleteljük fel.Mostáral, tormával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre