Az élesztőt összemorzsoljuk, rászórjuk a kis cukrot, majd a langyos tejet is ráöntjük, liszttel megszórjuk a tetejét és felfuttatjuk.
A lisztet mély tálba öntjük, 1 kk. sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a közepében. A mélyedésbe beleöntjük a megfuttatott élesztőt, majd egy kevés liszttel elkeverjük, hagyjuk 5 percet lefedve állni.
Hozzáadjuk a langyos vizet is és a robotgép dagasztójával minimum 15 percig dagasztjuk a tésztát, míg elválik az edény falától. A tészta akkor jó, ha lágy marad, ne legyen kemény! A liszt-víz kombinációval lehet lágyítani vagy keményíteni. A dagasztás után meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, nyújtótáblán kinyújtjuk a kenyértésztát, majd egy előre pici olajjal kikent magasabb falú sütőedénybe (kerámiatálba) fektetjük úgy, hogy a szélei kilógjanak az edényből.
A tészta aljára szeletelünk egy kevés sajtot (lehet reszelni is). Ráfektetjük a füstölt húst, majd a tetejét is beborítjuk vékonyra szeletelt sajttal. A végén ráhajtjuk a kenyértésztát, azaz becsomagoljuk a tölteléket. Így hagyjuk kelni ismét, kb. fél órát. A tetejét sütés előtt vízzel megkenjük, de lehet olajjal is.
Előmelegítjük a sütőt, az aljára egy kisebb tepsiben vizet teszünk. Az előmelegített sütőben kis lángon (gázsütőben 2-3 fokozat) kb. 1 órán keresztül sütjük. Közben többször meg lehet a kenyérke tetejét spriccelni vízzel. Ha kész, kivesszük a sütőből és letakarva hagyjuk kihűlni. Hidegen kell szeletelni.