Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kemencés csülök burgonyával és savanyú káposztával

Hozzávalók

  • 2 db nyers csülök (kb. 1,25 kg / db)
  • A pácléhez (1 literhez):
  • 1 ek só
  • 2 db babérlevél
  • 2 szem borókabogyó
  • mustármag
  • egész bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vörös hagyma (kisebb)

Elkészítés

    1. A két csülökhöz a nagyjából 5 liter vízzel készült páclevet felforraljuk, majd visszahűtjük.
    2. Beletesszük a páclébe a két egész csülköt, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
    3. A hűtőből kivéve lecsepegtetjük, szárazra töröljük a csülköket, a páclevet kiöntjük, a húsokat visszatesszük. A lábast fedő nélkül betesszük a 320-350 fokra felfűtött kemencébe, annyi időre, hogy a bőre kipattogjon. Ez nagyjából 10-15 perc.
    4. Ezt követően kivesszük a kemencéből, ráhelyezzük a fedőt, és megvárjuk, míg a kemence visszahűl 220-250 fokra.
    5. Ekkor visszatesszük a lábast lefedve a kemencébe másfél, két órára.
    6. Hagymás tört burgonyával, vagy steak burgonyával és párolt savanyú káposztával  tálaljuk.

      Még több finomság sertéshúsból >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin