Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelvirágleves (karfiolleves)

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes nagyságú kelvirág (karfiol)
  • 2 leveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 kávéskanál só
  • 2 csipetnyi bors
  • reszelt szerecsendió
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A kelvirágot rózsáira szedjük, és lassú tűzön, közepes nagyságú edényben, a két leveskockából készített 8 dl húslevesben 5 percig főzzük úgy, hogy keménységét megtartsa, azaz éppen hogy megfőjön. Leszűrjük, a levét félretesszük, a kelvirágot tányérba rakjuk.

    Az edényben takaréklángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a húslevest és a tejet, s addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és 5 percig főzzük. Visszatesszük a kelvirágot, és forrásig hevítjük.

    A tűzről levéve sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, pirított kenyérrel vagy grissinivel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin