A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a darát, a cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát, majd a felvert tojást is.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a szárított élesztőt, a cukrot, a tejet, a sót, az olvasztott vajat. Alaposan összedagasztjuk, majd letakarva langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk. A négyzeteket megtöltjük a túróval, majd átlósan a tészta csücskeit összefogjuk, csavarunk egyet rajta, és sütőpapírral bélelt tepsibe nem szorosan egymás mellé helyezzük.
A batyukat letakarjuk, és addig pihentetjük, ameddig a sütő 190 fokra bemelegszik.
Közben 1 tojás sárgájába kevés tejet keverünk, és megkenjük a batyukat. A forró sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.