Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt tésztás húsos batyu az Édes nagyik konyhájából

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt a kockacukorral felfuttattjuk a tejben.

A liszthez hozzáadunk 1 deci olajat, másfél teáskanál sót és a felfuttatott élesztőt.

Az egészet bedagasszuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

A főtt tarját vagy sonkát, esetleg kolbászt, vékony, apró darabokra vágunk. Beleteszünk három apróra vágott főtt tojást, egy nyers tojást, és szintén apróra vágott póréhagymát. Pici sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és körülbelül 1 centiméter vastagságú kockákra vágjuk. A töltelékkel megtöltve, a négy sarkát összefogjuk, finoman a széleket összenyomjuk, és a tepsibe rakjuk.

A tetejüket olajjal megkenjünk, 10 percet a tepsin pihentetjük és előmelegített sütőben, közepes lángon, 160 fokon megsütjük.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss