Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelt tésztában sült sonka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kilós sonka
  • fűszerek
  • 40 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • a sonka főzőleve és annak zsírja
  • torma

Elkészítés

    Elkészítés: A sonkát kuktában, tetszőleges fűszerezéssel 30-40 perc alatt vajpuhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A sonka főzőlevéből kb. 2 dl-t meglangyítunk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Az átszitált lisztbe teszünk a sonka főzőlevén keletkezett zsírból 1 evőkanálnyit és a felfuttatott élesztőt, majd szükséges mennyiségű sonkalé hozzáadásával közepesen lágy tésztát dagasztunk.

    Hagyjuk kétszeresére kelni, majd kinyújtjuk akkorára, hogy a sonkánkat be tudjuk vele csomagolni. Előtte viszont bekenjük tormával a tésztát. A bebugyolált sonkát egy sütőpapírral bélelt ovális tepsibe vagy jénaiba tesszük, és kelesztjük további 30 percet. Ekkor 170 fokra melegített sütőben 50-60 percet sütjük.

    Hagyjuk kicsit hűlni, majd centi vastagságúra szeleteljük. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

esztiklock
Örölük :) Jó étvágyat! Te az a Palazsu vagy? :)
palazsu
Szia! Egy hónapja csináltam először hasonlót és nagy sikere volt. Egyszerű, kiadós, nem túlzottan munkaigényes étel. A hétvégén újra megcsinálom füstölt hátsó csülökkel, de mielőtt bebugyolálom a tésztába megkenem a húst mustárral is. PZs.

Hasonló Receptek

Magazin