3+1 kipróbált tipp, hogy tökéletes legyen a kelt tészta

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Először a rántotthús-sütéshez adtunk tippek, később a főzelékfőzés kerül terítékre, utána pedig a száraz kenyér felhasználásához adtunk tanácsokat.

KELTTÉSZTA-RECEPTEK >>> 
1.

A kelt tészta akkor sikerül a legjobban, ha a hozzávalók egyforma hőmérsékletűek (langyosak). Csak meleg helyen dagassz, ott, ahol nincs huzat.

2.

Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, és könnyebben kel a tészta.

3.

Kelt tésztára soha ne nyiss ablakot! Bármennyire meleged van, a finom sütemény reményében tűrnöd kell a "trópusi" konyhát! Egyébként egy lapos, ehetetlen masszát kapsz!

+1

A tészta nyújtásakor már ne használj túl sok lisztet, mert megváltoztatja az összetevők arányát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások