Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, 1 kiskanál cukrot szórunk bele, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt is. Pár perc alatt meleg helyen felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba öntjük, majd fakanál segítségével összekeverjük a kovásszal, deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk. Picit meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk a vajjal. A téglalapot a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és fél órát még kelesztjük.
Sütés előtt megszórjuk barnacukorral. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre