Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt rétes 3 féle töltelékkel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kefir
  • 1,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál só
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • cukor ízlés szerint
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • A mákos töltelékhez:
  • 10 dkg darált mák
  • ízlés szerint mennyiségben cukor
  • reszelt citromhéj
  • magozott meggy
  • A cseresznyés töltelékhez:
  • 1 üveg magozott cseresznye
  • A rudak lekenéséhez:
  • 1 tojásfehérje + 2-3 evőkanál tej
  • A puhító kenéshez:
  • 1 dl vaníliás tej

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást, az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe, és végezze el a műveletet. Én az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalókkal együtt dagasztottam addig, míg jó fényes nem lett a tészta. 1 órát kelesztettem,majd 3 cipóra osztottam.

Tepsi nagyságúra sodortam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem. Tepsibe helyeztem,amit sütőpapírral béleltem. A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam, és még jó fél órát pihentettem.

Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével, és 200 fokos sütőben sütöttem. Kb. 20 perc után fóliát tettem a tetejére, mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem, és 5 perc múlva újból. Ezután kb. 10 perc alatt készre sült.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyenge, ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss