Kelt palacsinta

default user icon
2 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • A sütéshez:
  • kb. 1,5-2 dl olaj
  • A töltéshez:
  • savanykás lekvár

Elkészítés

    Előkészítés: Meglangyosítunk 1,5 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, pár perc alatt felfuttatjuk.

    Elkészítés: A felfuttatott élesztőhöz adjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojást, egy csipet sót, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen kb. háromnegyed óra alatt megkelesztjük. A hagyományos palacsintához hasonlóan kevés forró olajban palacsintákat sütünk a masszából, de számítsunk rá, hogy vastagabbak lesznek a szokásosnál. Savanykás lekvárral megtöltjük, és föltekerjük, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 878 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vidnerné Ilona 3 évvel ezelőtt
Kedves, a só kimaradt anélkül nem izletes. Légy szi potold.
SZLOBODA SZABINA 4 évvel ezelőtt
Nagyon fini,jó étvágyat:-)))

Hasonló Receptek

Magazin