Kelt ostoros rétes

default user icon
8 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 dkg kristálycokor
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikavarjuk a margarint a cukorral, bele a kakaóport is. A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és 2 egyforma részre osztjuk - ebből az egyik db-t 3, és a másik db-t is 3 részre vágjuk majd. Az első 3 db-t egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a beiglit - majd hármasfonássaL FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg. Úgy 20x30 cm tepsit használjunk, mert akkor jó, ha a kalács a tepsi falához ér (mert így csak felfelé növekedhet). 10 perc pihenés után közepes lánggal 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés

Ez egy nagyon foszlós, finom kalács - ami töltve van.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Iza 2 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy mi van akkor, ha a tésztába a 3 tojássárgája helyett 2 egész tojást rakok? Csak mert nem tudok utána mit csinálni a megmaradt tojásfehérjével és nem akarom kiönteni. :/ Előre is köszönöm!
Klaudia 2 évvel ezelőtt
sziasztok! Fantasztikus a recept ,mindig beválik és mindig elfogy! A család kedvence. De én a tésztába cukor helyett 40 szem v. darab édesítőt teszek ,praktikus megoldás ,mert így is finom édes ,és ad neki egyfajta plusz ízt,mellesleg a diabetikusok is többet ehetnek belőle. Valamint a krémből 1és fél szer annyit csinálok,így jó kakaós lesz a süti. :)
Kun Edina 3 évvel ezelőtt
SZiasztok! Szeretnek segitseget kerni, most gyurtam be a tesztat, jelenleg pihen de nekem elegge lagy lett a teszta, ez igy normalis vagy meg rakjak hozza egy kis lisztet!? A lagysagot ugy ertem hogy nem jott le az ujjamrol a teszta... Köszönöm elöre is.
Gáspár Adrienne 7 évvel ezelőtt
Kicsit sósabb tésztát csináltam és a következő krémmel töltöttem meg: 20 dkg reszelt sajt 20 dkg margarin 2 ek. tejföl 1 ek. tormakrém 3 tojás fehérje. Valami isteni lett!!! Sonkához gondoltam,de a tegnapi napon ezzel csititotta a családom a böjti éhségét,ma újra kellett csinálnom:)
Dukai Réka 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Régóta készítgetem ezt az isteni süteményt, itthon mindenki imádja. A recepttől eltérően én mindig 9 részre választom a tésztát, és így 3 kalács lesz, több is, szépen meg is dagad. Mivel ugye több így a tészta, a tölteléket is kb. 30-35 dkg margarinnal készítem+ több kakaópor. Mindenkinek ajánlom!!!Az elején tud kellemetlenséget okozni,de a második próbálkozásnál már ügyesebb az ember:) És szerintem az nem baj,ha kifolyik a csoki,gusztusosabb:)
Szerencsés Jánosné 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett!! Köszi a receptet!
Stótz Tímea 9 évvel ezelőtt
sziasztok! én is ismerem ezt a receptet... nagyon fonom ez a kalács, bár egy kicsit ceremóniás, a töltelék nekem is ki szokott jönni, és a tojásfehérjéket bele szoktam keverni a margarinos krémbe, így még finomabb lesz!
Rottenstein Ágnes 9 évvel ezelőtt
Többször elkészítettem már, de sajnos nem tudom mit csinálok rosszul, a töltelék minden alkalommal kijött a tésztából. Megszurkáltam már, de az sem segített....lehet, hogy ennek éppen ilyennek kell lennie?

Hasonló Receptek

Magazin