Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól bedagasztjuk - akkor jó, ha az edény falától elválik -, letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a margarint a cukorral krémes állagúvá keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kétfelé vágjuk, és mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. A kakaós krémet is megfelezzük, a tésztákra kenjük (meleg vizes késsel a legkönnyebb), egyenként feltekerjük, megsodorjuk, kettéhajtjuk, és összefonjuk.
Körülbelül 30x20 cm-es, magas falú tepsibe helyezzük az ostoros réteseket, hogy sütéskor csak fölfelé növekedjenek.
10-15 perces pihentetés után a tészták tetejét megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Mikor megsültek, tetejüket megkenjük cukros vízzel, hogy szép fényesek legyenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre