Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt ostoros rétes II.

MME MME
1 5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál étolaj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 1 egész tojás
  • cukros víz

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól bedagasztjuk - akkor jó, ha az edény falától elválik -, letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a margarint a cukorral krémes állagúvá keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kétfelé vágjuk, és mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. A kakaós krémet is megfelezzük, a tésztákra kenjük (meleg vizes késsel a legkönnyebb), egyenként feltekerjük, megsodorjuk, kettéhajtjuk, és összefonjuk.

Körülbelül 30x20 cm-es, magas falú tepsibe helyezzük az ostoros réteseket, hogy sütéskor csak fölfelé növekedjenek.

10-15 perces pihentetés után a tészták tetejét megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Mikor megsültek, tetejüket megkenjük cukros vízzel, hogy szép fényesek legyenek.

Megjegyzés

Aki szereti, a kakaós krémre szórhat darált diót is.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss