Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt mézes sütemény

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat, a porcukrot, a mézet habosra keverjük. 1 dl vízben az élesztőt felfuttatjuk, és lassanként hozzáadjuk a tojássárgákhoz.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a felvert tojássárgákhoz. Végül a 4 tojásfehérjéből vert habot is hozzáadjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Fél óráig kelesztjük. A tetejére lehet tenni vágott diót vagy mogyorót, mandulát.

Mint a piskótát, úgy sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek